Sağlık Yaşam

Sıvı Kaybının Yol Açabileceği Duygu Değişimleri

Vücudumuz susuz kaldığında, sıvı kaybının yol açtığı bazı duygusal davranışlar görülebilir. Bu hisleri sizler için derledik.

1. Geçerli Bir Neden Olmaksızın Oluşan Yorgunluk Hissi

Su, bedende enerji oluşturmak için son derece önemlidir, çünkü yiyecekler hidrolize edilmeden enerji veremezler. Ayrıca hidroelektrik nörotransmisyon için de enerji sağlar. Sinir yolları ve bunların kaslara ve eklemlere olan bağlantılarının doğru bir biçimde sıvı alması gerekir ki bedendeki elektrik kolaylıkla aksın.

Susuzluktan dolayı yaşanan yorgunluk hissi

2. Mutsuzluk Hissi

Amino asitler bedenin başlıca değerleridir ve sıvısız kalma esnasında, bu amino asitler sürekli olarak tükenirler. Yeteri kadar amino asit olmadığında beden, yapmak üzere tasarlandığı işlevleri yerine getiremez ve bu yetersizlik, mutsuzluk hissi olarak ortaya çıkar.

3. Depresyon 

Kasıtsız kronik sıvı kaybıyla seneler geçtikçe bedendeki kuraklık ciddi boyutlara ulaşabilir. Metabolizma fazla miktarda bir toksik atık tortusu oluşturur ve bu sorunla başa çıkabilmek için her zamankinden daha fazla antioksidan gerekir. Amino asitler, triptofan ve tirozin, toksisitenin temizlenmesine yardımcı olan antioksidanlar olarak karaciğerde feda edilir.

Su kaybı depresyona yol açar.

Tıiptofan, beynin serotonin, melatonin, triptamin ve mdolamin üretebilmesi için gereklidir. Bu unsurlar bedensel işlevleri dengeleyen ve kaynaştıran ana nörotransmitterlerdir. Bu unsurların yokluğu depresyona neden olur.

Tirozin, beyin tarafından adrenalin, noradrenalin ve dopamin üretmek için kullamlır. Bu unsurlara “tuttuğunu koparan” nörotransmitterler denir ve yoklukları kişiliği tembelleştirir ve hüzünlü bir his verir.


BiSU’da farklı su markalarını pH değerine göre kıyaslayabilir, kendinize en uygun suyu tek tuşla sipariş edebilirsiniz.

BiSU’yu indirmek için tıklayın!