Beslenme

Yemek Pişirirken Hangi Suyu Kullanmalısınız?

Yemeklerimizin daha lezzetli ve daha sağlıklı olması için hangi suyu kullanmalıyız? Bu blog yazımızda yemek pişirirken kullandığımız suyun hangi özelliklere sahip olmasına dikkat edeceğimizden bahsettik.

Su bütün canlıların olduğu gibi biz insanların da yaşam kaynağı. İçme suyu olarak tüketmemiz dışında, yemek pişirirken, çay demlerken, kahve yaparken mutfakta birçok alanda kullandığımız bir bileşen.

İçtiğimiz suyun pH derecesi ve içerdiği mineraller suyun kalitesi açısından önemli. Son yıllarda yapılan araştırmalar, zengin mineralli ve pH değeri 7.0’den yüksek olan suların daha kaliteli olduğunu söylüyor.

Peki yemek pişirirken kullandığımız suyun özellikleriyle ilgili dikkat etmemiz gereken şeyler var mı? Bu konuda özel olarak yapılmış bir çalışma yok. Doğal kaynak suyu da, işlenmiş su da, musluk suyu da yemek pişirirken kullanılan sular. Kimi insan musluk suyuyla, kimi insan kaynak suyuyla, kimisi de işlenmiş suyla yapılan yemeklerin daha lezzetli olduğunu söylüyor. Yani bu, bütün zevklerde olduğu gibi kişiden kişiye göre değişebilen bir durum.

Yemek yaparken kullanılan suyun pH derecesi ne olmalıdır ?

Kişiden kişiye değişiklik göstermeyen durum ise, suların pH değeri. Şişelenmiş suların tamamının üzerinde, suyun pH değerinin kaç olduğunu görebilme imkanına sahibiz. Musluk suyunda ise böyle bir imkanımız yok. Bu yüzden, şişelenmiş suları (kaynak suyu ve işlenmiş su) musluk suyu yerine kullanmamızın, tükettiğimiz suyun kalitesini bilmek açısından önemli olduğu bir gerçek.

Yemek yaparken kullanılan suyun pH değeri

pH değerini ve mineral miktarını bilmediğimiz musluk suyunu tüketmek yerine, pH değerine göre kendimiz seçebileceğimiz şişelenmiş suları tüketmemizin sağlığımız açısından daha doğru olduğuna inanıyoruz.


BiSU’da farklı su markalarını pH değerine göre kıyaslayabilir, kendinize en uygun suyu tek tuşla sipariş edebilirsiniz. Üstelik şimdi İstanbul’da Hızlı Teslimat servisiyle damacana su yanında evin temel ihtiyaçları da toptan fiyatına anında geliyo!

BiSU’yu indirmek için tıklayın!